Stiltemeditatie is een wijdverbreide en heel eenvoudige wijze om de geest tot rust te brengen. Na een heel korte en makkelijk te begrijpen uitleg over de houding van het lichaam en hoe jouw eigen adem te volgen is kan de meditatie gestart worden. Je geest wordt weer vredig en kalm en kan daardoor leefomstandigheden in alledaagse situaties beter aan en is hierdoor minder afhankelijk van invloeden van buiten af. Jouw geest wordt evenwichtig en kan hierdoor langer vertoeven in zijn natuurlijke staat die vredig en alert is.

Ons dagelijks leven kan veel verstoring brengen. Alles is mogelijk in de wereld van nu waarin alles gericht is op meer, beter en best. Het is zo makkelijk om meegezogen te worden in de oneindige mogelijkheden die de maatschappij belooft, dat je vergeet dat je hier zelf een keuze in hebt. Je hebt de keuze om (een moment) niets te doen en nergens heen te gaan om zo afstand te kunnen nemen en alles in het juiste perspectief te plaatsen.

In deze meditatie staat daarom de stilte centraal. Een moment van rust en contact met jezelf. Het in een groep langere tijd samen in stilte zitten mediteren kan ook verdieping in je beoefening geven. Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben. Je wordt de stilte ingeleid. Er zijn diverse mogelijkheden om stiltemeditatie een keer te ervaren.

 

Onafhankelijk geverifieerd
500 beoordelingen