Waarom slapen zo belangrijk is

Slapen is net zo belangrijk als eten en ademhalen. Want zonder slaap kan je lichaam niet meer goed functioneren. Je lichaam verwerkt gedurende de nacht terwijl je slaapt alle belevenissen van de afgelopen dag. Je krijgt en ervaart rust en de volgende dag zijn het slechts nog herinneringen.
Maar het is soms heel moeilijk om in slaap te vallen. Slapeloosheid of chronische slapeloosheid, insomnia, zorgt voor veel problemen voor 1 op de 5 volwassenen. Misschien val jij ook maar moeilijk in slaap. Dan kun je een traditioneel geneesmiddel gebruiken, een slaappil, maar je kunt ook denken aan natuurlijke geneeskrachtige slaapkruiden. Die kunnen je helpen te ontspannen, zoals slaapthee.

Goede nachtrust thee

De juiste kruiden kunnen je helpen je lichaam weer in balans te brengen, de balans weer te herstellen en je een ontspannen gevoel teruggeven. Als je niet voldoende slaap ervaart, vergroot je het risico op het maken van fouten en ongelukken. Chronisch tekort aan slaap kan ziektes veroorzaken. Irritatie en stress nemen toe en concentratie neemt af. In slaapthee zitten een aantal effectieve kruiden verwerkt. Melisse (Melissa Officinalis), hop (Humulus lupulus), lavendel en oranje bladeren zijn er een paar.

Prettig in slaap vallen

De natuurlijk pure lavendel verspreidt een heerlijk ontspannende geur en de combinatie met hop en citroenmelisse zorgt voor een harmonieus mengsel kruidenthee. In de avond genieten van deze milde kruidenthee zorgt voor een goede nachtrust en een prettig gevoel van in slaap vallen. De slaapverwekkende werking van hop werd al honderden jaren geleden ontdekt. Landbewerkers vielen tijdens het oogsten van hop in slaap! Hop heeft een kalmerende werking en helpt tegen angst, rusteloosheid en slapeloosheid. Hop helpt slaapproblemen te bestrijden en helpt tegen angst en stress. Het helpt je een betere slaap te ervaren. Ook melisse wordt sinds vele eeuwen gebruikt voor het kalmerende effect en de positieve invloed op het humeur.
Maak je slaapkamer echt goed donker voordat je naar bed gaat. Zorg daarnaast voor lekker voelend beddengoed en een perfect kussen heeft meer invloed op je slaap dan je denkt. Een goed kussen is lekker vormbaar en zacht. Voordat je het weet ben je in dromenland. Als je dan verder je slaapkamer lekker opgeruimd houdt en de kleuren op de muren heel neutraal en rustig houdt, zoals bijvoorbeeld groen, slaap je voortaan heerlijk in.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen