Salie als natuurlijk medicijn

In deze hectische en soms nare tijden is het fijn als je weet dat je eigen huis schoon en veilig is. Nu wordt van oudsher salie al gebruikt om de atmosfeer in een ruimte te reinigen. Sommige mensen vinden de geur van salie alleen niet zo heel erg lekker. Maar gelukkig heeft De Moeder’s Geuren een kruidenwierook ontwikkeld die verrukkelijk ruikt: salie kruidenwierook.

Nu kun je genieten van een schone en blije atmosfeer in je eigen woning. Maar salie, Salvia of beter Salva Officinalis, staat ook bekend om haar heilzame werking. Salie zit vol met vitamine K, antioxidanten en fytronutriënten. Salie remt ontstekingen en stimuleert hersenactiviteit. Het positieve effect op de hersenen is natuurlijk fantastisch en het lijkt zelfs te werken bij personen die lijden aan de ziekte van Alzheimer.

Je geheugen verbeteren met salie

Salie kan het geheugen, ook van gezonde jonge en oudere mensen verbeteren. Salvia komt van het Latijnse salvere, wat redden betekent. Je kunt thee zetten van salie, je kunt het gebruiken als keukenkruid, zoals in de Mediterrane keuken veelvuldig wordt gedaan en je kunt het als wierook branden in je huis. De reddende en reinigende werking zal jouw huis en je woonkamer reinigen. Gedroogde salie schijnt namelijk dezelfde medicinale eigenschappen te hebben.

Geneeskrachtige werking van salie

Salie werkt tegen nachtelijk zweten tijdens de overgang en tegen een snel werkende schildklier. Bovendien werkt het kruid tegen nervositeit, ontstekingen en infecties. Het bevordert de spijsvertering en is kan problemen oplossen bij menstruatie en bevalling. Andere goede eigenschappen van salie is dat het preventief kan werken bij vergeetachtigheid en Alzheimer. De oorspronkelijke bewoners van Amerika verdreven met gedroogde salie negatieve energieën uit zichzelf en uit hun leefomgeving. Salie zuivert negatieve energieën. Een sterk verzachtende helende energie komt vrij bij het branden van saliewierook. Dit is wat wierook zo geschikt maakt bij meditatie en gebed. Het versterkt spiritualiteit en visie, het is reinigend en vitaliserend. Het bevordert helderheid en juist handelen. Salie wordt veel gebruikt om het aura te reinigen en voor het reinigen van woningen.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen