Je luchtwegen en Eucalyptus

Eucalyptus komt van de Eucalyptus boom die oorspronkelijk alleen op Australië, Tasmanië en Nieuw-Guinea voorkwam. Vanaf 1860 werd de eucalyptusboom vervoerd naar Spanje, Frankrijk, Portugal, Marokko, Amerika, China en Indonesië. Nu is de boom of de plant ook in je lokale tuincentrum te koop en kun je hem dus in je tuin zetten.

De bast van de eucalyptusboom is zacht, je kunt er je duim in drukken en je ziet dat je duimafdruk achter zal blijven. De oorspronkelijke bewoners van Australië gebruikten Eucalyptus al als geneeskruid. Hier heb je misschien wel eens hoestbonbons gesnoept waarin Eucalyptus verwerkt zit. Het verfrissende kruid heeft genezende eigenschappen tegen hoest. Goed voor de luchtwegen en tegen allerlei infectieziekten.

Hoestpastilles

Eucalyptus is dus infectiewerend en bestrijdt virussen, bacteriën en schimmels. Het werkt ontsmettend en samentrekkend, ontgeurend en slijmvlies ontzwellend. Het wordt gebruikt bij:

  • neusverkoudheid
  • keelpijn, bijholteontsteking en amandelontsteking
  • ontsteking van het mondslijmvlies
  • bronchitis, hoest en verkoudheid
  • brandwonden, slecht genezende wonden en insectenbeten
  • slechte adem
  • spierpijn en kneuzingen
  • het weren van insecten

Geneeskrachtige werking

Eucalyptus is geneeskrachtig. In Australië en Nieuw-Guinea gebruikten de inwoners eeuwen geleden het al tegen de koorts. Het is een aansterkend middel en kan de leverfunctie verbeteren. In Nederland kun je Eucalyptus op verschillende manieren gebruiken. Het gezond houden van je luchtwegen als hoestbonbons of hoestpastilles en het reinigen van de atmosfeer om je heen. Dit laatste door gebruik te maken van Eucalyptus wierook.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen