De gezonde dorstlesser

Na het joggen in het bos of een thee als sportdrank na yoga in de woonkamer: thee is lekker en lest de dorst na het sporten. Als je sport, wordt je bloedsomloop gestimuleerd. Je merkt dat meestal direct door het zweten. Dit wordt door de meer dan 600 spieren in ons lichaam die warm worden door sport bevestigd. Opdat niet te veel energie in de vorm van warmte simpelweg bruist, zweet je in plaats daarvan, en zweet verdampt en koelt onze spieren af.

Dankzij deze koelfunctie van je lichaam kan tijdens een intensieve sportsessie een paar liter vocht worden uitgezweet. Water wordt dan van nature afgescheiden, maar tegelijkertijd worden stoffen zoals natrium, magnesium, calcium, ijzer of jodium afgescheiden, die belangrijk zijn voor de stofwisseling.

Voldoende drinken tijdens en na het sporten is daarom belangrijk om de vochtbalans in orde te houden. Met bepaalde dranken kunnen we ook mineralen zoals magnesium in ons lichaam terugbrengen, die na de training vaak ontbreken, wat vooral het geval is bij amateursporters.

Zo is mineraalwater of ongezoete thee geschikt. Het is fijn om te weten dat je natuurlijke kruidenthee online kunt bestellen. De Pure Energy Tea van Bad Heilbrunner bevat natuurlijke vitamine C en zorgt voor frisse energie.

In de zomer zijn koude dranken uitstekend geschikt en als je thee hebt ontdekt als sportdrank bij uitstek, kun je ook een thermoskan gebruiken om warme thee mee te nemen. Die kun je dan gebruiken voor de warming-up of tijdens het sporten als het buiten kouder is in herfst en winter.

Voorzichtigheid is echter geboden bij de speciale sportdranken, energiedranken en vruchtensappen. Ze zijn zeer geschikt om tijdens of na langere sportbeurten aan de koolhydraatbehoefte te voldoen, maar niet om je dorst te lessen. Het lichaam moet ze eerst verdunnen om ze te kunnen gebruiken. Dit verbruikt nog meer vloeistof.

Ongezoete thee is een optimale dorstlesser na een joggingsessie, yogasessie, etc.

Ontdek de biologische kruidenthee van Bad Heilbrunner bij Boeddha.online.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen