Je allergie op een natuurlijke manier verminderen met kruiden en heilzame thee

Je neus loopt, je ogen tranen, helaas is de warme en geurige lentelucht voor sommigen geen plezier. Lees hier snel verder hoe je jezelf kunt beschermen tegen hooikoorts.
Wanneer de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles bloeit en ruikt, zal je allergie niet lang op zich wachten. Bij de eerste zonnestralen begint de neus weer te jeuken en ogen te tranen. Wanneer minuscule pollen de slijmvliezen constant irriteren, gaat de langverwachte lentewandeling gepaard met een concert van niezen en snuiven. Er zijn enkele huismiddeltjes om allergieën te vertragen die de slijmvliezen helpen kalmeren.

Stuifmeel

Allergieën zijn in wezen natuurlijk en ook hele sterke afweerreacties in ons lichaam. Het immuunsysteem reageert bijzonder gevoelig op hooikoorts en soms loopt dit een beetje uit de hand. Dat komt omdat onschadelijke stoffen, zoals het stuifmeel van bloemen, grassen of bomen, worden beschouwd als schadelijke indringers die moeten worden afgeweerd. Met permanent niezen, loopneus en tranende ogen probeert het lichaam de vermeende plagen te verwijderen.

Kruiden voor onrustige slijmvliezen

Gelukkig heeft moeder natuur in het geval van onrustige slijmvliezen een paar kruiden klaar om de neus, keel en bronchiën te helpen kalmeren. Als warm stoombad zijn de etherische oliën in eucalyptus , kamille en pepermunt bijzonder gunstig voor gestreste slijmvliezen. Met een droge keel en keelpijn is gorgelen met saliethee een echte traktatie. In het geval van allergieën is het heel belangrijk om met bijzondere zorg heilzame plantenthee en natuurlijke huismiddeltjes te kiezen om de symptomen niet te verergeren.
Net zo belangrijk is veel drinken. Door de constante kou verliest het lichaam veel vocht. Aromatische kruidenthee, die het lichaam tegelijkertijd van vitamines en mineralen voorziet, is hiervoor bijzonder geschikt, zoals onze Immuun Aktief met vitamine C. Onze Functional Tea Defense & Care bevat ook natuurlijke vitamine C, die bijdraagt aan de normale werking van het immuunsysteem.

Onafhankelijk geverifieerd
500 beoordelingen