Geplaatst op

Gezond tijdens het warme seizoen

Geniet van de zomer met thee en kruiden

Of het nu op het balkon, in de tuin of op het strand is: het warme seizoen is al binnengeslopen in huis en in het thuiskantoor. Hier kun je een paar zomertips lezen om de zomerse hitte te overleven, goed te drinken en muggen op afstand te houden.

 

Drink genoeg

De zomers in Nederland zijn de afgelopen jaren zonnig en warm geweest, maar ook behoorlijk droog. En wat stress voor planten en dieren betekent, laat ons lichaam ook niet letterlijk koud . Of het nu regent of niet, je hebt meer vloeistof nodig in de hitte om oververhitting te voorkomen. Daarom is er natuurlijk behoefte aan aanvulling: we drinken meer.

En wat verfrist beter bij 35 graden dan een ijskoude, zelfgemaakte frisdrank of een heerlijke koele thee ! Even in de schaduw, voeten omhoog en genieten van een koud drankje, heerlijk.

Kies de juiste zomerdrankjes

Ongezoete of op zijn minst suikerarme dranken zijn het meest geschikt omdat suiker ook vloeistof uit de cellen trekt . Naast water is thee ideaal. Het smaakt heerlijk en kan ook warmte gerelateerde vermoeidheid tegengaan: bijvoorbeeld onze Pure Energy Bio Functional Tea , die naast natuurlijke vitamine C ook cafeïnehoudende guarana bevat en zorgt voor een energy boost.

Tijdens lange en vermoeiende verblijven in de brandende hitte, zoals joggen of werken in de tuin, kan een ijskoud drankje ook het tegenovergestelde effect hebben. In de maag wordt al het geconsumeerde voedsel op lichaamstemperatuur gebracht voordat het wordt verwerkt. Zo moet een ijskoude cola eerst ‘opgewarmd’ worden. Dat betekent meer werk voor het lichaam, en mogelijk meer zweten.

Bad Heilbrunner Pure Energy

Warme thee … in de hitte ?!

Daarom is warme thee een heerlijk alternatief voor de zomer, hoewel het in het begin misschien raar klinkt. In tegenstelling tot frisdrank smaken ze ook lauw, heel lekker en bevatten ze meestal nog minder calorieën. De theefles voor onderweg kan thuis worden bereid en in het warme seizoen hoeft het niet eens een thermoskan te zijn. Het is alleen gemakkelijker met onze theesoorten in een stokje : gewoon zetten met heet of lauw water en klaar. Zonder roeren of thee zetten en dus de perfecte metgezel voor onderweg.

 

Bescherm het lichaam tegen te veel zon en hitte

Warmte en zonnestraling op zich kunnen in het hete seizoen een uitdaging zijn: omdat voldoende drinken helaas een zonnebrand of zelfs een zonnesteek niet kan voorkomen. Het enige dat helpt is beschermen. Regelmatige lotion met voldoende zonnebrandcrème is een goede basis voor een zonnige dag in de buitenlucht.

Daarnaast is losse, lichtgekleurde kleding geschikt om het lichaam te koelen: er vormt zich een luchtkussen dat werkt als een isolerende laag. Een grote hoed zorgt voor extra schaduw en helpt zo ons belangrijkste lichaamsdeel koel te houden: het hoofd. Kortom, het is raadzaam om zonnepauzes te nemen. Zelfs op de mooiste zomerdag en met de beste preventieve maatregelen, zijn onze lichamen ons dankbaar voor een beetje schaduw en af ​​en toe even af te koelen voor een paar minuten.

Natuurlijke hulp bij muggen

De kleine bloedzuigertjes horen helaas ook bij de zomer. Gelukkig kun je ze onder controle houden met een paar natuurlijke helpers. Sterk geurende kruiden zoals lavendel, basilicum of rozemarijn ruiken te sterk voor de nare muggen, ze hebben een uitstekende neus. Een positieve bijwerking: lavendel kan ook een kalmerend effect hebben en kan, als je het in de slaapkamer neerzet, je twee keer in slaap helpen vallen .

Als de mug toeslaat, is er een brede selectie van huismiddeltjes: de klassieker is de verse ui, die wordt opengesneden en op de angel wordt gelegd. Kruiden zoals madeliefjes, weegbree of kamille kunnen ook verlichting bieden door ze op het gebied aan te brengen.