Waarom een grand foulard in elk interieur past

Een warme en behaaglijke sfeer in huis en vooral in de woonkamer vind je heel belangrijk. Je wil dat iedereen zich lekker thuis voelt bij je. Ook in jouw moderne interieur. Een grand foulard losjes over de bank gedrapeerd brengt warmte en breekt de strakke lijnen, zonder dat het afbreuk doet aan de moderne inrichting.

Ook in een landelijk of een meer klassiek interieur kun je een grand foulard perfect toepassen. De mooie stof kan overal bij wat een groot voordeel is. In dit blog kun je nog meer voordelen lezen van grand foulards. En ook waarom ze in elk interieur passen. Of dat nou modern, industrieel, landelijk of bohemian is. Een grand foulard is universeel en heeft een warme uitstraling.

Kleuren

De grand foulards uit India zijn wereldberoemd door de prachtige motieven en kleurencombinaties. Deze grand foulards worden in kleine familiebedrijfjes in Rajasthan gemaakt. Ze worden meestal met de hand geweven en vervaardigd van gebleekt katoen. De families gebruiken natuurlijke verfstoffen. Door middel van block printing wordt de grand foulard versierd met diverse afbeeldingen. Bloempatronen of afbeeldingen van dieren, zoals bijvoorbeeld de olifant die in India zeer populair is.

Symboliek

Maar ook met prachtige symbolen en teksten uit het Tibetaans boeddhisme waaronder de lettergreep Om of Ohm. Elke keer als we Om reciteren, maken we een connectie met de eeuwige vibratie die er is en die de creatieve bron van energie achter alles wat bestaat is. Om is vaak het begin van een mantra, zoals bijvoorbeeld Om Mani Padme Hum, de mantra van de Boeddha van mededogen, Avalokiteshvara, die in de vorm van Chenrezig in Tibet bekend is.
Je kunt een grand foulard op verschillende manier gebruiken: als beddensprei, als wanddecoratie, als strandlaken of als afdekkleed over de bank. De grote mooie lap stof met de prachtige afbeelding kun je heerlijk over een stoel of een bank leggen en daardoor allerlei oneffenheden wegnemen. Je zou kunnen zeggen dat het op dat moment een alternatief is voor het opnieuw bekleden van de bank of zelfs voor het vervangen van zitmeubel. Je bent duurzaam bezig want je geeft je bank een langer leven. De grand foulard kun je makkelijk wassen wat met de stof van de bank zelf meestal iets moeilijker is. Maar de grand foulard is ook gewoon aan de wand of aan de muur in de gang heel erg mooi.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen