De regenboogkleurige schoonheid van de parelmoeren schelp wordt door de spirituele kracht veel gebruikt tijdens allerlei rituelen. Hierbij kun je denken aan:

  • Branden van Heilig Hout of Palo Santo
  • Smudgen van witte salie
  • Reinigen van edelstenen
  • Bij meditatie

Natuurlijk uit de oceanen


De schelpen worden gevonden in Australië, Nieuw-Zeeland, Japan en aan de kusten van Noord-Amerika en het zuiden van Afrika. De binnenkant van de schelp staat bekend om het fantastische parelmoer. De Maori uit Nieuw-Zeeland noemen het Paua, wat parelmoer betekent.

De Abalone Schelp nader bekeken

Abalone Schelpen kun je aan de buitenkant herkennen aan de spiralen, het rijtje gaten aan de rand en aan de binnenzijde het regenboogkleurige parelmoer. De gaatjes aan de rand zorgen voor het wegvoeren van de afvalstoffen en het aanvoeren van vers water. Parelmoer ontstaat door het eetgedrag van de Zeeoor, het diertje dat in de Abalone schelp leeft. Zeewier en andere voedsel uit het zeewater geven hun kleur aan de binnenzijde van de schelp.

De betekenis van de Abalone schelp

De schelpen uit de oceanen worden door hun magisch uitziende verschijning voor rituelen gebruikt. Vooral de vorm, de regenboogachtige kleur van het parelmoer en de spiralen geven een mystieke uitstraling aan de schelpen, die ook nog uit het water komen.

De vorm

De vorm van de schelp doet denken aan het menselijk oor. Ook is de vorm van het oor, net als de schelp, een perfecte klankkast. Hou maar eens een schelp tegen je oor. Je hoort onmiddellijk het ruizen van de zee. Je oren zijn antennes en antennes ontvangen boodschappen. Met aandacht en de juiste intentie luisteren naar de wereld én naar jezelf. Vergaar zelfvertrouwen en innerlijke wijsheid.

De regenboog

Bij de regenboog denk je aan geluk, harmonie en onderlinge verbinding. In de regenboog zitten de kleuren van de chakra’s en je aura. De kleuren uit de regenboog en uit het parelmoer stimuleren creativiteit en intuïtie. Ze zijn goed voor je immuunsysteem, voor je spieren, je hart, de spijsvertering en je gewrichten.

Het water

Je bestaat zelf voor het grootste gedeelte uit water en schelpen dragen de symbolische energie van de zee in zich. Water reinigt, verzacht en heeft te maken met emoties. De zuiverende energie van de Abalone schelp kalmeert en vermindert gevoelens van angst en verdriet. Bovendien zorgt de energie voor een goedwerkende spijsvertering.

De spiralen

Spiralen zijn symbolen van eeuwigheid, oneindigheid en beweging. Hier heb je weer die belangrijke verbinding. De verbinding tussen de buitenwereld en jezelf. Persoonlijke groei, mededogen en communiceren horen hierbij.

Branden en smudgen in de Abalone schelp

Je kunt er witte salie en Palo Santo (Heilig Hout) in branden. Beide zijn zuiveringsrituelen. De as blijft in de schelp liggen en hierdoor is het volkomen veilig. De Abalone schelp is sterk en brandveilig. Om de schelp niet te beschadigen tijdens de ceremonie kun je er een laagje zand in leggen.

Reinigen van edelstenen met de Abalone schelp

Water is zuiverend en de Abalone schelp komt uit de oceaan, uit het water. Vul de schelp met energetisch reinigende of energetisch opladende stenen en leg je favoriete edelstenen in dit bad. Bergkristal om op te laden en Hematiet om te ontladen.

Mediteren

Met een Abalone schelp kun je goed mediteren. De schelp verschaft je nieuwe inzichten en vergroot je spirituele vermogen. Parelmoer en de regenboog staan voor verlichting.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen