Een notitieboek goed voor je gezondheid? Onbeschreven vellen papier in allerlei kleuren en lege notitieboekjes, de ene nog mooier dan de andere, heerlijk om naar te kijken en ergens te zien liggen. Maar nog fijner en leuker is het om er dingen in op te schrijven. Of om mooie tekeningetjes in te maken. Er grappige items in te plakken, zoals dat papiertje wat om het theezakje zat in de Manakamana Tea Shop in Kathmandu in Nepal.

Emotie

Opschrijven van gedachten en emoties is stress verminderend. Het is een goed hulpmiddel bij het verwerken van die emoties en om die reden goed voor je gezondheid. Je krijgt inzicht in het leven en je leert jezelf beter kennen door zoveel mogelijk gedachten op te schrijven.

Ruimte


Je maakt dingen duidelijk voor jezelf door ze te noteren. Door op te schrijven wat je denkt en het terug te lezen kun je jezelf van de chaos in je hoofd bevrijden. Zo krijg je ruimte in je hoofd en ruimte in je leven en kom je te weten welke richting voor jou het beste is.
Het is steeds weer opnieuw een heerlijk gevoel om een net gekocht notitieboekje open te slaan en de totale leegte te zien. Nog leuker natuurlijk is dat je weet dat je het helemaal volgens jouw eigen inzichten en ideeën kunt invullen met teksten, tekeningen, memorabilia en foto’s. Foto’s uit kranten of tijdschriften die je tijdens je reis ergens ziet liggen of langs de weg hebt gekocht. Neem een notitieboek mee op reis en zet er onderweg je gedachten in.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen