Je vindt het net als iedereen fijn als je in een veilige omgeving woont. Wanneer je je geen zorgen hoeft te maken over wel of niet vervelende straling of elektrosmog. Wat zou het leven fijn zijn zonder nare bijverschijnselen en je gewoon lekker van de natuur kunt genieten. Je bent graag duurzaam bezig en gebruikt zoveel mogelijke gerecyclede materialen. Je huis reinig je regelmatig met salie of Heilig Hout en je zet meer dan eens een meditatie cd met rustgevende klankschalen muziek op. En wat is shungiet?

Zwart

Denk dan ook eens aan shungiet. Dit is een donkere, zwarte steensoort die al meer dan 2 miljard jaar oud is. Het heeft een unieke natuurlijke structuur, tussen amorf, steen en grafiet in. In het algemeen is shungiet een steensoort dat grotendeels bestaat uit kleine, verdeelde koolstofdeeltjes in kristallijnen toestand en een bijzondere vorm van koolstof die fullereen wordt genoemd. Shungiet heeft het vermogen vervuilde deeltjes uit de omgeving in zich op te nemen en werkt antibacterieel.

Dit shungiet heeft een groot adhesievermogen, wat wil zeggen dat het andere moleculen weet aan te trekken, ofwel het kan communiceren met andere stoffen. Het heeft natuurlijke afweereigenschappen tegen straling. De steen wordt gebruikt ter bescherming tegen elektrosmog, wat kan ontstaan bijvoorbeeld bij het gebruik van computers. Shungiet wordt al vanaf de 18e eeuw toegepast bij medische behandelingen. Peter de Grote stond aan de wieg van het eerste Russische kuuroord in Karelia en maakte daar gebruik van de waterzuiverende werking van shungiet die hij bovendien persoonlijk al had ervaren. Ook bevorderde hij het gebruik ervan bij de aanmaak van gezuiverd water voor het Russische leger.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen