Mediteren met wierook

Je wil lekker tot rust komen voordat je gaat mediteren met wierook. Eerst even stil worden van binnen. Bij jezelf komen. Dat zegt mijn Dharma-lerares steeds als we gezamenlijk gaan mediteren. Wierook helpt je rustig te worden. Amber en lavendel wierookstokjes kun je hiervoor perfect branden.

De geur amber laat een glimlach op je gezicht achter. Het geeft je vertrouwen in het leven en schenkt je rust. Zo kom je bij jezelf. Kom thuis met deze verrukkelijke zachte en zoete geur, als in een droom. Een warme en prettige geur waarmee je heerlijk kunt ontspannen. Lavendel is een balsem voor je zenuwen. Het neemt de zware last van de afgelopen van je over en geeft je de broodnodige rust. Lavendel goud neemt zorgen weg.

Spiritueel

Wierook wordt al eeuwenlang gebruikt om de zintuiglijke waarnemingen te verhogen en om je geest tot rust te brengen. Om die reden wordt het veel gebruikt bij spirituele processen en godsdienstige rituelen over de hele wereld. Duizenden jaren geleden werd wierook al als reukoffer gebracht. Waarschijnlijk is het gebruik van wierook ontstaan in Azië, als offer voor goden. Om goden en geesten gunstig te stemmen werd wierook gebrand. Met de zoete geur hoopten de mensen op geluk en voorspoed, goede oogst en bescherming.

Wierookstokjes

Hier in Nederland zie je meestal het wierookstokje. De lange stokjes zijn 24 cm en de korte 12 cm lang. De lange stokjes branden ongeveer anderhalf uur. Je plaatst het sokje op een plankje of een ander soort houder, zoals bijvoorbeeld een ronde wierookhouder met de vorm van een lotus. De meest eenvoudige en goedkoopste zijn de wierookplankjes in de vorm van een slee. Je steekt het bovenste uiteinde van het stokje aan en laat het even branden. Dan wapper je de vlam met je hand uit en je laat het wierookstokje verder smeulen tot het helemaal op is. De as zal als vanzelf op de houder of het plankje vallen. Natuurlijke wierook is zuiver en veilig en bevat geen synthetische of chemische stoffen.

De Moeder’s Geuren is een met de hand gerolde natuurzuivere milde wierook. De Moeder’s Geuren wierook werkt rustgevend, ontspannend en verbetert de stemming. Achter elke geur zit een geheim, want elke geur heeft zijn eigen werking en toepassingen. Ervaar en geniet!

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen