Over de hele wereld staan we bloot aan straling. Nog erger is dat we onze kinderen aan diezelfde straling steeds maar blijven blootstellen. Terwijl we weten, of misschien juist niet precies weten, wat hoge dosering van straling in huis kan veroorzaken. Natuurlijk wil je snel internet hebben, overal bereikbaar zijn en superfast je pix en clips kunnen downloaden.

Inmiddels is er in de afgelopen jaren behoorlijk wat bewijs geleverd voor de gevaren van straling. Je hebt helaas alleen nog niet genoeg geld bij elkaar verdiend om ergens op een plek te gaan wonen waar totaal geen straling is. Wat zijn dan andere opties om je zoveel mogelijk tegen de straling te beschermen? Ten eerste geen mobieltje gebruiken. Dit is namelijk de belangrijkste bron van straling. Leg je internetverbinding via de kabel aan en gooi al je Wifi uit je huis. Zet bovendien op je huistelefoon DECT uit en vraag dat ook aan je buren.

Steen en mineralen

Ook kun je het interieur van je woning beschilderen met een speciale verf met ijzerdeeltjes, waardoor je een soort kooi van Faraday creëert. Dit schermt de straling in zekere mate af. Er bestaan ook steensoorten en mineralen die je in je woonkamer of onder je bed kunt neerleggen. Shungiet bijvoorbeeld is een zwarte steensoort van meer dan 2 miljard jaar oud, die op steenkool lijkt. Het bestaat uit een unieke natuurlijke structuur, tussen amorf, niet-kristallijn steen en grafiet in. In het algemeen is shungiet een steensoort dat grotendeels bestaat uit kleine, verdeelde globuleuze koolstofdeeltjes (98%) in kristallijnen toestand, en een bijzondere vorm van koolstof, die fullereen wordt genoemd. Shungiet kan vervuilende deeltjes uit de omgeving in zich opnemen, werkt antibacterieel, heeft een groot vermogen tot adhesie, dat wil zeggen moleculaire aantrekking, ofwel de eigenschap om te communiceren met andere stoffen en afweereigenschappen tegen straling. De steen wordt gebruikt ter bescherming tegen elektrosmog, bijvoorbeeld bij computers!

Norm

De norm in Nederland en in Brussel bedraagt nu 6 volt per meter aan totale straling. De limieten voor 5G lopen van 28 tot 61 volt per meter! Dit is aanzienlijk hoger dan de huidige 6 volt per meter, vandaar ook de protesten tegen ingebruikname van 5G. De veiligheidsnormen die de International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection, de internationale organisatie die normen vastlegt rond elektromagnetische straling, de ICNIRP adviseert, zijn een stuk hoger: 41 volt per meter voor 900MHz, 58 volt per meter voor 1800 MHz en 61 volt per meter voor 2100 MHz. Na 5G komt ongetwijfeld 6G, bescherm je eigen huis en je eigen leefomgeving dus maar zoveel mogelijk. In 2025 moet 5G over heel Nederland zijn uitgerold. Een gigantisch grotere capaciteit van het draadloze internet is dichtbij. De elektromagnetische velden, straling, groeien mee. In ieder geval is het vastgesteld dat straling de mens opwarmt. Ook zijn er aanwijzingen dat straling invloed heeft op het welbevinden van mensen. 3G veroorzaakte reeds een bepaalde pieptoon op je autoradio en microfoon van je telefoon in de auto. Er zijn aanwijzingen dat dit pieptoonsignaal invloed heeft op je lichaam. Uit verschillende is gebleken dat sommige mensen er overgevoelig voor zijn.

Tips als je toch mobiel wil blijven bellen:

1. Zet een piramide van shungiet in je huis;
2. Zet je mobieltje op luidspreker of gebruik oortjes;
3. Leg je gsm niet onder je kussen;
4. Stop het mobieltje zeker niet in je borstzak of je beha;
5. Bel niet in een afgesloten ruimte of kelder; je telefoon genereert dan meer vermogen en nog meer straling;
6. Gebruik een stralingsarme huistelefoon en een babyfoon die zichzelf uitschakelt zodra er geen geluiden te horen zijn;
7. Zet Wifi zoveel mogelijk en in ieder geval in huis ’s nachts uit.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen