Gezongen mantra Om Mani Padme Hum door Ani Choying Drolma

Deze mantra staat erom bekend de zes giftige emoties te zuiveren. Trots, jaloezie, verlangen, onwetendheid, hebzucht en boosheid worden door het zingen of reciteren van de mantra omgezet naar hun positieve tegenpool. Je kunt hem vertalen als groet aan het juweel in de lotus en hij staat symbool voor de groei van de lotus. Uit de modder waarna de bloemknop langzaam zijn weg omhoog vindt naar het wateroppervlak om zich vervolgens te openen als een zuivere en schone prachtige bloem. Luister naar deze prachtige cd Inner Peace van Ani Choying Drolma.

Ani Choying Drolma

Ani Choying Drolma is een Nepalese boeddhistische non die bekend staat om haar talrijke humanitaire inspanningen waaronder de opvoeding van jonge meisjes, de zorg voor ouderen en het verstrekken van medische diensten aan kansarmen. Haar inspanningen worden voortdurend geprezen en haar autobiografie Singing for Freedom is in elf talen gepubliceerd en wordt vermeld als een internationale bestseller.

Om haar vele liefdadigheidsactiviteiten te ondersteunen, zingt Ani traditionele en gemoderniseerde boeddhistische gezangen en Nepalese en Tibetaanse liedjes. Ze is een charmante, aantrekkelijke, levendige en welsprekende artiest, die wordt bewonderd door fans in Nepal en over de hele wereld. De melodieën van haar oude liederen en hymnen worden al eeuwenlang van meester op leerling overgedragen. Veel van deze liedjes heeft ze op Cd gezet en twee van deze Cd’s zijn te koop bij Boeddha.online. Inner Peace en Inner Peace 2. In de korte productomschrijving vind je een link waarmee je een liedje van haar te horen.

Arya Tara School

Ani gelooft dat nonnen als ze gelijke kansen krijgen, het potentieel hebben om van de wereld een betere plek te maken. Een van haar grote prestaties is de oprichting van de Arya Tara School in 2000. De school heeft tot doel nonnen de capaciteiten en vaardigheden te leren die nodig zijn om hun gemeenschappen professioneel te dienen in een humanitaire hoedanigheid. De Arya Tara School helpt jonge nonnen hun medeleven op een effectieve en zinvolle manier te gebruiken. Traditioneel, zegt Ani, wordt het onderwijs aan vrouwen in Azië verwaarloosd. De meeste meisjes in mijn nonnenklooster komen uit plattelandsgebieden waar van vrouwen wordt verwacht dat ze alleen koken, schoonmaken en kinderen baren. Velen kunnen hun eigen naam niet schrijven. De school leidt hen op in alfabetisering, wiskunde en wetenschappen en in medische en verpleegkundige vaardigheden en boeddhistische filosofie.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen