Wie is Tara

Groene Tara is een vrouwelijke meditatie-Boeddha. Ze staat symbool voor wijsheid en de juiste actie. In het boeddhisme is Tara een vrouwelijke Boeddha van verlichtende wijsheid. Ze heeft 21 verschillende gedaanten in alle kleuren van de regenboog. De bekendste zijn Groene Tara en Witte Tara.

De tranen van Avalokiteshvara

Tara is ontstaan uit de tranen van Avalokiteshvara, die in het Tibetaans Chenrezig genoemd wordt. Ook Avalokiteshvara is een meditatie-Boeddha die vooral compassie en mededogen symboliseert. Een belangrijke Boeddhavorm binnen het Tibetaans boeddhisme. De meest bekende mantra in Tibet is ook van Avalokiteshvara: Om Mani Padme Hum. Avalokiteshvara huilde uit compassie met alle levende en voelende wezens. Tara is om die reden de essentie van het mededogen, van compassie.
Witte Tara herinnert je eraan dat je net zo veel mededogen voor jezelf hebt als voor anderen.

Groene Tara messing beeld

Groene Tara

Witte Tara

 

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen