Een Rudraksha armband is een boeddhistische armband met Rudraksha zaden als kralen. Deze armband heet een mala. Een mala gebruik je om te kunnen tellen hoeveel keer je een mantra hebt opgezegd. Eigenlijk op dezelfde manier zoals een rozenkrans wordt gebruikt. Traditioneel zitten er 108 kralen aan een mala. Met een extra kraal die de Bindu of de Gurukraal heet.

Mantra reciteren

De mantra is een korte zin die steeds wordt herhaald om je bij te staan in je concentratie in meditatie. Leg de mala over je ringvinger of je middelvinger. Omdat de wijsvinger voor je ego staat, gebruik je deze liever niet. Met je duim verschuif je één kraal zodra je de mantra een keer hebt gereciteerd. Als je dit 108 keer hebt gedaan, kom je bij de Gurukraal, het keerpunt. Je gaat dus niet over deze Gurukraal heen maar je draait de mala een halve slag en begint weer opnieuw te tellen.

Wat is Rudraksha?

Rudraksha is het zaad van de Elaeocarpus Ganitrusboom en speelt een belangrijke rol in het leven van een spirituele zoeker. Rudraksha zaden of Rudraksha kralen hebben een unieke trilling. Rudraksha brengt rijkdom en welvaart, spiritueel gezien. Je energieën functioneren goed en je wordt een evenwichtig persoon. Een mala Rudraksha is een mooie hulp voor onderweg. Onderweg op het spirituele pad waarbij elke hulp welkom is. Rudraksha is een samengesteld woord in Sanskriet dat bestaat uit Rudra, in Sanskriet रुद्र en akṣa, in Sanskriet अक्ष. Rudra is één van de vedische namen van Shiva en Akṣa betekent tranen. Dan kom je dus op De tranen van Shiva.

Geef een Rudraksha mala aan je spirituele partner of aan een goede vriend of vriendin.

Onafhankelijk geverifieerd
500 beoordelingen