Petje af voor de bezorgers!

Het is de hoogste tijd om eens goed stil te staan bij het drukke werk van alle bezorgers. Pakketjes, brievenbuspakketjes en cadeautjes worden in hoog tempo overal bezorgd en netjes afgeleverd. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat rijden de bezorgers en postbodes door stad en land, in wind en regen. Zo overdag in het zonnetje is het wel fijn maar als je moe bent aan het einde van de dag en het regent grote hagelstenen dan is het niet meer zo leuk. De bestelbusjes zijn tot het plafond afgeladen met pakketjes die allemaal nog dezelfde dag moeten worden afgeleverd. En dan de stress van bezorger wanneer er iemand niet thuis is. Moet hij er nog een keer naar toe of de straat af lopen of iemand het pakket voor de buren in ontvangst wil nemen. Waarom eigenlijk dezelfde dag nog? Kan het niet een dag later? Of een paar dagen later? In veel gevallen is het geen enkel probleem als een pakketje niet meteen de volgende dag wordt bezorgd. Of de dag daarop. Kunnen we elkaar niet wat meer tijd gunnen? De postbesteller wat meer tijd geven om al die pakketjes te bezorgen? Want waarom eigenlijk al die haast? Als je weet dat iemand op een bepaalde dag jarig is, kun je toch ook een week van tevoren het cadeautje bestellen? Geef de postbode de tijd. Denk een beetje meer om elkaar! Krishnamurti zei ons: Dat wat is. Of het Boeddhabeeldje nu morgen bij je wordt bezorgd of drie dagen later. Is dat erg? Nee. Het is dat wat is. Het is zoals het is.

Eerder bestellen?

Misschien kunnen we in het vervolg de spulletjes die we nodig hebben gewoon iets eerder bestellen. Zodat we de bezorgers meer ruimte geven. Niet op het laatste moment bestellen, maar op een eerder moment. Wanneer je een idee krijgt om iets te gaan bestellen, stel dat dan niet uit tot het laatste moment. Ga gelijk naar de webshop en bestel meteen dat wat je nodig hebt of dat wat je online wil kopen als verjaardagscadeautje voor je lieve vader, moeder, broer, zus of fijne vriend. Heb je zakelijk iets nodig? Dan weet je in de meeste gevallen toch ook wel van tevoren wat je moet bestellen. Op die manier houden we rekening met al die bezorgers die voor ons maar rond rennen met onze pakketjes. Laten we in het klein beginnen. Met een glimlach. Ga naar elkaar glimlachen en kijk eens wat er gebeurt! Loop maar eens de plaatselijke supermarkt binnen met een glimlach. Straal die glimlach uit naar alle andere mensen in de buurtsuper en ervaar wat je terugkrijgt. Geef de postbezorger ook je mooiste glimlach en bezorg hem of haar een fijne dag op die manier. Het is fijn om begrip voor elkaar te hebben en om elkaar te denken. Zo is het heerlijk als je ervaart dat iemand om jou denkt. Zo is het daarom net zo fijn voor een ander om die aandacht te mogen ontvangen van jou.

Onafhankelijk geverifieerd
500 beoordelingen