Lekker herfstthee!

Even een thee-update voor gezellige herfstdagen. De koude en regenachtige herfstdagen nodigen je tot uitgebreid theedrinken. Wil je iets nieuws proberen? Met een paar simpele ingrediënten creëer je helemaal naar jouw smaak je eigen samenstelling voor een lekkere herfstthee.

Voor die extra vitamines

In deze tijden, vooral nu met allerlei virussen en griepjes die rondwaren, is het verstandig om je natuurlijke weerstand goed op peil te houden. Een goede manier om je immuunsysteem te versterken, is onder andere het drinken van deze vruchtenthee met vitamine C, alle kleine beetjes helpen! Of het nu vers of gedroogd is, fruit geeft je thee niet alleen een extra portie vitamines, maar ook een fruitige en frisse noot. Naast de klassieke citrusvruchten is elke vrucht geschikt om in hete thee te doen. Onze tip: Voeg gewoon een paar verse granaatappelpitjes of een paar appelschijfjes toe aan de Hete Vlierbes met rozenbottel van Bad Heilbrunner. Eenvoudig maar ook superlekker!

Voor dat bepaalde iets

Heeft je thee gewoon wat meer pit nodig? Verfijn het met kruiden zoals rozemarijn, tijm, munt of basilicum. Een kaneelstokje, vanille of steranijs laten je thee fijn en pittig smaken en geven pittige theesoorten zoals Gember-ginsengthee een finishing touch.

Voor de zoetekauw

Het hoeft niet altijd thee met suiker of honing te zijn. Want je kunt ook de smaak van je thee veranderen door een andere zoetstof te kiezen. Probeer een theelepel ahornsiroop of agavesiroop. Een natuurlijke en aromatische zoetheid geef je je thee met dadels of een slokje appelsap.

Voor de bijzonder gezellige herfstdagen

Een alcoholvrije herfstpunch kan ook grijze en regenachtige dagen verzachten. Appels, sinaasappels, steranijs of kaneel zijn hiervoor populaire ingrediënten. Klinkt goed? Krijg hier inspiratie voor je eigen creatie.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen