Het gebruik van een mala

Een mala is een armband of een halsketting die je gebruikt bij het mediteren en reciteren van een mantra. Eigenlijk net zoals bij een rozenkrans of een tasbih. Het is een gebedssnoer, alleen het aantal kralen verschilt. Je telt elke opgezegde mantra door één kraaltje van de mala te verschuiven. In de meeste mala’s zitten 108 kralen. Het koord waar de kralen op geregen zijn, is voor alle mala’s hetzelfde en bestaat uit 9 draden die Boeddha Vajradhara en de acht bodhisattva’s symboliseren. De grote kraal aan het einde staat voor de wijsheid die de leegte realiseert en de cilindervormige kraal daarboven is de leegte zelf.

De betekenis van de mala

De vertaling van mala is krans, bloemenkrans of slinger. Een mala krijgt steeds meer energie na elke meditatieve ronde met het reciteren van een mantra en is helemaal opgeladen als deze met een bhumi van 100.000 keer is doorlopen. Bij het dragen van de mala krijg je dan je energie terug die je er door het zingen of reciteren van de mantra aan hebt gegeven.

108

De mala heeft 108 kralen. Deze gebruik je om tijdens of na een meditatie mantra’s, gebeden of affirmaties te tellen. Hierdoor raak je de tel niet zo snel kwijt. 108 Staat gelijk aan het aantal stadia op het pad van de menselijke ziel naar verlichting. De Guru-kraal is de moederkraal, de dikkere kraal aan het begin. Deze kraal markeert het begin, het einde of het keerpunt. Vaak zit er aan de mala een kwastje, deze is bedoeld om energie te verspreiden. Je houdt de mala in je rechterhand over je middelvinger of ringvinger. De wijsvinger staat voor je ego dus die laat je liever met rust nu. Elke keer dat je een mantra hebt gereciteerd, schuif je met je duim één kraal verder. Je begint links van de Guru-kraal en als je helemaal rond bent ga je vóór de Guru-kraal weer dezelfde weg terug.

De stilte ervaren

Geef je spirituele partner een mala cadeau! Of aan jezelf! Mediteer in stilte en focus je op je ademhaling. Keer naar binnen en ervaar meer vrede in jezelf.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen