Groene Tara is de redder

Groene Tara is ontstaan uit de tranen van Avalokiteshvara die hij huilde uit mededogen met alle levende wezens. Avalokiteshvara is een bodhisattva, een mens die het Boeddhaschap en de verlichting wil bereiken ten dienste van alle levende en voelende wezens. Groen Tara wil iedereen helpen. Zij is de essentie van mededogen en wordt gezien als de moeder van het Tibetaanse volk. Roep haar aan en citeer haar mantra en zij komt aanvliegen om je te helpen. Ze zit er al helemaal klaar voor, haar rechterbeen heeft ze al een beetje over de lotus waarop ze zit, zodat ze snel kan opspringen.

De mantra van Groene Tara

Om tare tuttare ture soha is de mantra van Groene Tara. Dit is een mooie mantra die het volgende betekent:

  • Om – staat voor de Boeddha natuur die latent in ons allemaal aanwezig is
  • Tare – bevrijdt ons van lijden, gevoelens en zwakte
  • Tuttare – bescherming tegen interne en externe gevaren
  • Ture – bescherming tegen lichamelijke ziekten en genereert vrede.
  • Soha – bescherming op de lange termijn tegen interne en externe gevaren.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen