Mindful op Boeddha vakantie

Je kan in augustus een bijzondere Boeddha vakantie ervaren. Een vakantie waar je absoluut geen stress van krijgt, een vakantie waar je heerlijk mindful kan zijn, waar je stilte kan ervaren, alleen of met elkaar, waar je film kan kijken, waar je een zandmandala en waar je een stiltewandeling kan maken. En nog veel meer! Heerlijk tot je geest komen, rustig tot jezelf komen en toch fijn vakantie vieren.

Ga mee op Boeddha vakantie!

Je maakt kennis met yoga vanuit de oude Tibetaanse Lu Jong traditie, je ervaart een Metamorfosemassage, een zacht cirkelende massage op je voeten, je handen en je hoofd. Je kijkt een indrukwekkende film, je maakt een stiltewandeling en met elkaar maken we een zandmandala. Op een maandag, een woensdag en een vrijdag in augustus gebeurt het. Kijk onderaan dit blog voor de exacte data en prijzen.

Verschillende programma-onderdelen

De verschillende onderdelen zijn:

  • 1 – Film, zandmandala en stiltewandeling van 10.00 – 11.00 uur. Per dag vindt één van de drie onderdelen plaats. Je kijkt naar de film Buddha’s lost Children. Prachtige filmbeelden en een fascinerend verhaal maken deze film tot een uniek en ontroerend portret van het leven in de Golden Triangle. Met elkaar maken we de zandmandala, deze keer een zittende Boeddha. Dichtbij de tempel van stichting Bodhisattva ervaren we met elkaar een stiltewandeling.
  • 2 – MetaMorfoseMassage van 11.00 – 13.00 uur. Je maakt kennis met een unieke methode om tot ontspanning van binnenuit te komen. Zacht cirkelende bewegingen op de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd zorgen voor een natuurlijk herstel van het evenwicht tussen willen, voelen en denken. Het geeft ruimte in lichaam en geest, waardoor de levensenergie gaat stromen en je weer in je natuurlijke zachtheid en creativiteit kunt komen. Tijdens deze kennismaking kun je de dieptewerking ervaren als je deze massage ontvangt en geeft. Alleen sokken en schoenen hoef je uit te doen.
  • Lunch 13.00 – 14.00 uur. Van 13.00 tot 14.00 kan je genieten van een uitgebreide vegetarische lunch die je wordt aangeboden door Nicolien Bil.
  • 3 – Tibetaanse Lu Jong Yoga van 14.00 – 15.30 uur. Je krijgt yogales van Mariette de Kroon, Tibetaanse yoga en mindfulness teacher en geeft sinds 2009 de Lu Jong Teacher Training in de traditie van Tulku Lobsang Rinpoche. Lu Jong Yoga bestaat uit vloeiende bewegingen die je combineert met ademhaling en aandacht in het lichaam. De beoefening is mindful, toegankelijk – je gaat zover in de beweging als goed voelt – en gelijk krachtig en zeer effectief. Lu Jong Yoga werkt op alle niveaus, fysiek, energetisch en mentaal. Lu Jong Yoga werkt in het nu. Je draagt zorg voor een gezonde en flexibele ruggengraat en je geeft een boost aan je gezondheid. Je opent je lichaam en transformeert hiermee negatieve emoties zodat je je natuurlijke staat van zijn voelt. Je ervaart meer ruimte in je lichaam, in je hoofd en in je leven. Inzichten komen spontaan. Lu Jong Yoga helpt je om geïnspireerd en gelukkig te zijn en in je kracht te staan. De bewegingen zijn geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Het wordt ook Tibetaanse Helende Yoga genoemd. Met enorme wijsheid van het Tantrayana Boeddhisme, Tibetaanse geneeskunst en de natuur, ook vanuit de Bön, werkt het als medicijn. Transformerend, zodat je jezelf thuis brengt.

De programma-onderdelen worden op elke dag gegeven op de uren die bij het betreffende onderdeel staan vermeld. De prijs die je betaalt geldt voor 3 dagen en bedraagt €120. Dit is inclusief lunch en koffie en thee.

Data:

Maandag 22, woensdag 24 en vrijdag 26 augustus 2022

De Boeddha vakantie wordt gehouden in Huis ter Heide, een mooi plaatsje vlakbij Zeist. Aan de Prins Alexanderweg 54b vind je de tempel van stichting Bodhisattva. Schrijf je snel in via stichting Bodhisattva!

Onafhankelijk geverifieerd
500 beoordelingen