Lig je ook wel eens, of misschien wel regelmatig klaarwakker in bed? Zorgen dwarrelen door je hoofd en laten je niet met rust. Je kan je gedachten gewoon niet stoppen, zo lijkt het wel. Je kan maar niet in slaap vallen en het lijkt erop dat je een helpende hand nodig hebt om je gedachten te stoppen en boven je zorgen uit te stijgen.

Social media

Heb je net als vele anderen ook de neiging om de hele avond je social media-accounts op je smartphone te checken? Het blauwe licht dat door je smartphone of tablet wordt uitgestraald, kan ervoor zorgen dat je geest volledig alert blijft.

Bach Bloesem Remedies

Hoewel je de vele zorgen en gedachten die je hebt niet kan uitwissen, zijn er toch een paar kleine dingen die je kan beheersen om je slaapproblemen te verminderen. Bach bloesem heeft een aantal top slaaptips verzameld om jezelf de beste kans op een goede nachtrust te geven.

Schakel elektronische apparaten uit

Zet alle elektronische apparaten zoals laptops, televisie en smartphone minstens een uur voor het slapengaan uit. Deze apparaten werken niet alleen in op de interne klok van je lichaam, maar met makkelijke toegang tot nieuwsbronnen en sociale media is het lastig ontspannen. Het verhoogt juist je stressniveau en racegedachten voordat je probeert te ontspannen om naar bed te gaan. Probeer een ontspannende bedtijdroutine te creëren door een boek te lezen, een bad te nemen of een uur voor het slapengaan mindfulness of meditatie te beoefenen.

Houd je aan een slaapschema

Een goed slaapschema is één van de belangrijkste dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust krijgt. Het is een goed begin om een ​​bedtijdroutine te hebben en elke avond op hetzelfde tijdstip te gaan slapen. Het is ook zo belangrijk om die ​​routine te behouden en werk te scheiden van privé. Als je thuis werkt, zorg dan dat je een aparte werkplek in huis inricht en zorg voor een duidelijke scheiding tussen werken en slapen. Als je op kantoor bent, zorg er dan voor dat je die computer aan het eind van de dag uitzet en als je hem mee naar huis neemt, open hem dan niet meer!

Vermijd cafeïne

Cafeïne is een stimulerend middel is en kan je beter niet voor het slapengaan consumeren. Hoe minder je ‘s middags cafeïne binnenkrijgt, hoe groter de kans dat je beter slaapt. En hoe beter je slaapt, hoe energieker je je de volgende dag voelt. Onthoud dat koolzuurhoudende dranken vaak ook cafeïne bevatten, dus probeer die later op de dag te beperken! Hoewel het doen van wat aerobe oefeningen gedurende de dag je kan helpen om goed te slapen, moet je ervoor zorgen dat je niet direct voordat je naar bed gaat, sporten, aangezien dit zowel uw hartslag als uw lichaamstemperatuur verhoogt. Een koelere slaapkamer kan je ook helpen om sneller in slaap te vallen en een betere slaap te krijgen.

Mindfulness en meditatie

Mindful zijn en je concentreren op het heden in plaats van je zorgen te maken over de toekomst kan een belangrijke stap zijn om je te helpen ontspannen te voelen voordat je naar bed gaat. Leren mediteren brengt voordelen met zich mee zoals positief blijven, je emoties in balans houden, stress verminderen, je vermogen tot introspectie helpen en je productiviteit verhogen.

Van je af schrijven

Straf jezelf niet voor het hebben van angsten of zorgen, maar noteer deze zorgen en schrijf ze een paar uur voor het slapengaan op. Observeer de gedachte en erken dat het normaal is om je zo te voelen en laat het dan los. Nadat je je zorgen hebt opgeschreven, probeer dan drie dingen op te schrijven waar je die dag dankbaar voor was; dat kunnen kleine dingen zijn zoals je kind horen lachen, de zon laten schijnen of dat je zo genoten hebt van die lekkere zelfgemaakte maaltijd.

Fysieke technieken en spierontspanning

Als je je bijzonder gespannen voelt voordat je naar bed gaat, probeer dan deze ademhalingsoefeningen om je geest tot rust te brengen voordat je in slaap valt:

  • Adem diep in, til de schouders op naar de oren en houd ze een paar seconden omhoog (je zult de spanningen kunnen voelen die zich in de schouders kunnen ophopen), haal nu lang en langzaam uit en laat de schouders zakken . Herhaal dit meerdere keren.
  • Plaats de vingers van beide handen aan de basis van je schedel; oefen langzame cirkelvormige druk uit van de basis van de schedel naar de basis van de nek.
  • Sluit nu je ogen en ontspan de spier van het gezicht. Wees je bewust van je oogspieren, je kaak en je voorhoofd. Plaats de vingers van beide handen aan weerszijden van de slapen en masseer langzaam in een cirkelvormige beweging. Herhaal meerdere keren.
  • Eindig door je handen voor je ogen te houden en enkele seconden vast te houden. Dit helpt om spanning en strakheid in het gezicht los te laten.

Creëer een rustgevende omgeving

Verduisterende gordijnen en een verzwaringsdeken zijn perfecte middelen om je te helpen een beetje beter te slapen. Er zijn ook een paar andere dingen die je kunt doen om een ​​rustige omgeving te creëren voordat je gaat slapen. Luisteren naar klassieke muziek, een rustgevende podcast of ontspannende geluiden en mediteren voor het slapengaan kan je helpen om gedachten uit te schakelen. Witte lichten kunnen behoorlijk hard zijn voor de ogen, kies daarom voor warme gele lampen.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen