Wat kan je doen om een sterk immuunsysteem te krijgen?

Je immuunsysteem is een echt wondertje van de natuur! Je bent altijd en overal omringd door virussen, bacteriën, parasieten en schimmels die erop uit zijn je gezondheid aan te tasten. Het immuunsysteem is de verdediging van je lichaam en gebruikt verschillende geavanceerde mechanismen om ervoor te zorgen dat deze ziekteverwekkers geen infecties of schade veroorzaken. Om dit systeem te laten werken, moet je het koesteren:

Gezond eten en een uitgebalanceerd dieet volgen

De functie van je immuunsysteem is zeer complex. Je lichaam heeft het hele scala aan vitamines en mineralen nodig om op peil te blijven, met name het sporenelement zink en vitamine C hebben immuun-versterkende eigenschappen, maar ook vitamine A, B, D en E leveren een belangrijke bijdrage. Zorg er daarom voor dat je voeding jouw vitamine- en mineralenbehoefte zo goed mogelijk dekt. Broccoli, kool, paddenstoelen, noten, knoflook en citroenen zouden een immuun-versterkend effect hebben.

Genoeg slapen

Onderzoekers van de Universiteit van Lübeck hebben in een onderzoek bewezen wat je grootmoeder al vermoedde: Je lichaam vormt meer immuun-cellen wanneer je slaapt dan wanneer je wakker bent. Dus als je goed uitgerust aan de dag begint, ben je minder vatbaar voor verkoudheid. Het is dus de moeite waard om toe te geven aan vermoeidheid wanneer je een verkoudheidje voelt aankomen.

Regelmatig bewegen

Hardlopen, zwemmen, fietsen, het zijn de evergreens van sporten die niet alleen je hart en je bloedvaten versterken, maar ook het immuunsysteem! Als je echter al ziek bent, moet je oppassen dat je jezelf niet overbelast. Een lichte wandeling in de frisse buitenlucht is dan precies goed.

Haal welzijn uit de natuur

Vlierbes is gunstig in een thee-infusie. Denk aan warme vlierbesthee met appelbes. Of een heerlijke feelgood-thee met de weldadige warmte van hibiscus, sinaasappelbladeren en citroengras: Abwehr Aktiv van Bad Heilbrunner.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen