Totaal en volledig bewust zijn van een bepaalde ervaring. Mindful betekenis: mindful bezig zijn is het intens ervaren van een prachtige lucht, de gouden zonnestralen tussen de bomen door zien en met volle aandacht iets doen. Hierdoor worden alle momenten mooie momenten en kunnen je gedachten stil zijn.

Ervaren

Merk op wat er om je heen gebeurt. Merk op wat er in je lichaam gebeurt en wat er in je geest plaatsvindt. Sta open voor elk moment, voor de ervaring van elk moment. Ervaar met aandacht elk moment, elke gebeurtenis. Is je aandacht daar waar je mee bezig bent? Of is je aandacht bij je geldzorgen en ben je bezig met het eten geven van je kindje? Is je aandacht bij je smartphone en ben je de hond aan het uitlaten? Verwar mindful niet met focus of met concentratie. Mindful is open staan voor waar je op dat moment mee bezig bent.

Bewust

Je kan je aandacht sturen zodat je helemaal in het moment, in het nu, aanwezig bent. Hierdoor ervaar je intenser. Ook kan je door het sturen van je aandacht afstand nemen van minder fijne gedachten. Breng de aandacht van je hypotheek terug naar de ervaring van het eten geven van je kindje. Breng de aandacht van je telefoon weer terug naar de ervaring van het samen met je hond door het bos lopen. Wees alleen met je hond, wees mindful bezig met je hond, dit geeft je de rust terug. Door mindfulness te trainen, je geest te trainen, ga je leren om steeds een bewuste keuze te maken. Je reageert minder snel automatisch op een gebeurtenis, je ervaart minder stress, waardoor je meer ontspanning ervaart. Hoe meer mindful je bent, hoe beter je keuzes kan maken en hoe beter je ook jouw grenzen kan bewaken.

Mindfulness verbetert je zelfbeeld

Door mindful te leven zal je positieve veranderingen opmerken. Het verandert niet alleen je zelfbeeld maar ook je kijk op de wereld. Kies bewust voor geen reactie of een positieve andere reactie. Op deze manier is mindfulness en mindful leven heel waardevol voor jou.

Onafhankelijk geverifieerd
484 beoordelingen