Welke energie zit er achter jouw voordeur?

Huisnumerologie helpt je, volgens liefhebbers, om erachter te komen welke energie er in je woning te vinden is. De symboliek van de cijfers in je huisnummer geven de behoeften van de bewoner, jij dus, weer. Dat is slim te gebruiken als je een nieuwe woning zoekt. Of als je de energie van je huidge woning beter wil begrijpen. Ook kan je bekijken en berekenen, volgens diezelfde kenners, of het bedrijfspand aan jouw wensen voldoet en bij jouw bedrijfsfilosofie past. Welk getal staat symbool? Je kan het hieronder berekenen.

Wat is numerologie?

Numerologie is het geloven in de symboliek van getallen. Er is echter nog geen wetenschappelijk bewijs voor numerologie of huisnumerlogie, maar veel mensen mensen krijgen mooie inspiratie uit de magie van de rekenmethode.

Waar komt numerologie eigenlijk vandaan?

Het is al eeuwen, zoniet duizenden jaren oud en komt uit verschillende culturen. Een paar duizend jaar geleden al in Egypte en later in de Romeinse en Griekse oudheid. Pythagoras, de Griekse wiskundige en filosoof wordt vaak gezien als de grondlegger van de numerologie. Ook wordt het Hebreeuws alfabet aangehaald als oorsprong, dat kan je zien bij de Kabbala en Tarot.

Zo bereken je huisnumerologie

Je huisnummer zijn een paar cijfers en soms een letter. Deze tel je in principe net zo lang bij elkaar op tot je één getal overhoudt. Woon je bijvoorbeeld op huisnummer 27, dan ga je als volgt te werk:

2 + 7 = 9
9 is je numerologische huisadres.
Woon je op huisnummer 48 dan ziet de rekensom er zo uit:

4 + 8 = 12
1 + 2 = 3
3 is je numerologische woonadres.

Heb je een adres met een of meer letters erachter? Elke letter van het alfabet kun je volgens numerologen vertalen naar een cijfer van 1 tot en met 9. De eerste 9 letters van het alfabet zijn A=1, B=2 tot aan I=9. De volgende set zijn de letters J t/m R, met J=1, K=2 en R=9 enzovoorts. Hier zie je in één oogopslag naar welke waarde je de letters van je adres kunt vertalen:

A, J, S
B, K, T
C, L, U
D, M, V
E, N, W
F, O, X
G, P, Y
H, Q, Z
I, R

Woon je op 13 B, dan maak je dus deze rekensom:

1 + 3 = 4
B = 2
4 + 2 = 6
6 is je numerologische woonadres.

Moet je om op één cijfer uit te komen twee identieke cijfers optellen zoals bij 11 of 22? Dan heb je eigenlijk twee huisnummers: een meestergetal van twee dezelfde cijfers en het getal dat je overhoudt na het optellen. Woon je bijvoorbeeld op 63 B, dan gebeurt er dit:

6 + 3 = 9
B = 2
9 + 2 = 11, een meestergetal
1 + 1 = 2
zowel 11 als 2 passen bij je numerologische woonadres.

De betekenis van cijfers in huisnumerologie:

Lees hieronder welke soort bewoners en behoeften bij de cijfers 1 t/m 9 horen, inclusief de meestergetallen 11 en 22.

Huisnumerologie 1

In dit huis is het leven individualistisch en autonomisch. Hier wonen volgens numerologen ondernemende mensen met een duidelijke bedoeling om iets voor elkaar te krijgen. Is je numerologische huisadres 1, dan kan dit huis je helpen bijvoorbeeld je eigen bedrijf te starten. De mensen op nummer 1 kloppen elkaar liever op de schouders om wat ze bereikt hebben dan om wat ze voor elkaar voelen. Hier wordt niet zo erg veel geknuffeld.

Huisnumerologie 2

Op huisnummer 2 hechten de mensen waarde aan familie en aan relaties. Samen is dan ook het belangrijkste. Volgens numerologen is dit het ideale huis voor een warm nest. Dat geeft ook gelijk aan waar eventuele uitdagingen in deze woning liggen: weggaan of jezelf losmaken van de groep kan hier wel eens een beetje lastig zijn. Op nummer 1 hebben ze daar niet zoveel moeite mee, dus je weet waar je naar toe kan gaan.

Huisnumerologie 3

Bij huisnummer 3 staat de deur altijd open. Hier wonen levensgenieters die van sociaal contact, humor en expressie houden. Hier voer je interessante gesprekken, hier vind je entertainment. Dit is volgens numerologen een perfect huis voor mensen die van de dynamiek van een gezin houden of creatief en emotioneel willen groeien.

Huisnumerologie 4

Stabiliteit is het credo van de mensen die in een nummer 4 huis wonen. De energie van de bewoners is praktisch, praktische handelingen die helpen om zekerheid te creëren. Ook ontwikkeling staat hier hoog aangeschreven. Verantwoordelijkheid, discipline, loyaliteit en respect zijn de kernwoorden hier.

Huisnumerologie 5

Huisnummer 5 is volgens numerologen gevuld met impulsiviteit, avontuurlijkheid en vrijheid. Hier vind je een veelzijdigheid aan mensen en activiteiten. Nummer 5 moedigt je aan om creatief met problemen om te gaan en keuzes te maken op eigen initiatief. Kernwoorden zijn experimenteren en ontdekken.

Huisnumerologie 6

Achter nummer 6 is het volgens numerologen smaakvol ingericht en hangt er een kalme en koesterende energie. Dit woningtype geeft bewoners de gelegenheid om zich te wijden aan welzijn van zichzelf en anderen. De inwoners van dit huis verzorgen hun gasten tot en met. Perfectionisme ligt in dit huis dan ook op de loer. Netheid kan bijvoorbeeld te veel nadruk krijgen, waardoor het huis een fort van ordelijkheid wordt om de chaos van het bestaan tegen te gaan. Ook kan een groot deel van de energie opgaan aan het dienstbaarheid. Bewoners van een 6 huis doen er volgens numerologen daarom goed aan om hun prettige leefomgeving regelmatig open te stellen. En mensen in hun huis uit te nodigen die de sfeer verhogen!

Huisnumerologie 7

In woningen met nummer 7 krijg je volgens numerologen de gelegenheid om je innerlijk en intellect te verkennen. Mensen die voor hun werk grote hoeveelheden kennis verwerken, kunnen het hier loslaten. Ook zouden de muren van dit huis bescherming bieden aan de monniken, mediteerders en spirituelen van deze tijd. In een nummer 7 woning heerst rust om je te kunnen concentreren en hier wordt grote waarde gehecht aan introspectie.

Huisnumerologie 8

Bewoners in een nummer 8 huis houden zich bezig met persoonlijke macht, autoriteit, aanzien en financiële vrijheid. Het huis zelf kan dan ook een instrument zijn om te laten zien welk niveau van weelde er is bereikt. Volgens numerologen is het dan ook een goede plek om zakenpartners uit te nodigen of een bedrijf te runnen. Ook moedigt deze woning je aan om de materiële kant van het leven te leren beheersen tot op het punt van overvloed. Het risico van dit woningtype is, je raadt het al, een ongezonde focus op prestatie en status.

Huisnumerologie 9

Idealisme is het thema van een nummer 9 huis. Volgens numerologen wonen hier mensen die zich moeiteloos inzetten voor hun medemens en humaniteit hoog in het vaandel hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan activisten, aan vrijwilligers, leraren of rechters. Liefde, opoffering en vergiffenis zijn voor deze bewoners belangrijk. Creativiteit neemt op nummer 9 een grote plek in. Een nummer 9 huis straalt helende energie uit.

Huisnumerologie 11

Het getal 11 geeft een extra betekenis aan de symboliek van een nummer 2 huis. In woningen met dit cijfer is het makkelijker om je verbeelding en je intuïtie te ontwikkelen. Ook stimuleert dit huis de behoefte om anderen te helpen of healen.

Huisnumerologie 22

Het numerologische cijfer 22 hoort bij het nummer 4 huisadres. Daarom vertelt dit meesternummer over de behoefte van bewoners om kennis te vergaren en mentaal te groeien. In tegenstelling tot een nummer 11 adres, biedt een 22 huis je mogelijkheden om structuur in je studie aan te brengen.
Op welk nummer woon jij?

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen