Een Tibetaanse gebedsmolen gebruiken

De gebedsmolen wordt met je rechterhand met de klok mee gedraaid. Zo draai je ook in de richting van de tekst van de mantra die op dun papier is geschreven en die in de trommel van de gebedsmolen is geplaatst. Je bent gemotiveerd, je voelt mededogen en je wekt je bodhicittageest op. Op die manier ben je bezig met het geluk van alle voelende wezens. Je mag de mantra tijdens het draaien van het wiel reciteren, dat wil zeggen de mantra die in de trommel zit of een andere, dat mag ook. Als je dit regelmatig doet, bouw je positief karma op voor je huidige en je toekomstige leven.

Wat is de betekenis van de Tibetaanse gebedsmolen?

In de trommel of de cilinder zit een rotatie-as, waar omheen een papier zit gerold waar een mantra is opgeschreven. Als je aan de trommel draait, worden de gebeden en zegeningen van de mantra door de wind in de lucht verspreid. De gebeden en zegeningewn bereiken op die mnaier alle levende en voelende wezens in je omgeving.

Het draaien van de Tibetaanse gebedsmolen

Het draaien van de gebedsmolen levert wel een aantal voordelen op:

  • Als je de gebedsmolen 7 keer draait wordt je negatieve karma van 100 vorige levens gezuiverd
  • Als je de gebedsmolen 21 keer draait wordt jouw negatieve karma van 1000 kosmische tijdperken gezuiverd
  • Als je de gebedsmolen 108 keer draait met daarin de mantra Om Mani Padme Hum wordt je negatieve karma van 40.000 kosmische tijdperken gezuiverd.

Om Mani Padme Hum is de mantra van Avalokiteshvara, de bodhissattva van compassie, mededogen. Het betekent: groet aan de juweel in de lotus.

Onafhankelijk geverifieerd
500 beoordelingen