Wat kan je doen aan dat brok in je keel?

Je wil het wel zeggen maar het lukt je niet. Je keelchakra zit misschien een beetje dicht waardoor de energie niet vrij kan stromen door dat chakra. Laat de energie weer goed en vrij stromen, dan kom je ook weer goed uit je woorden, praat je makkelijk en luister je ook nog eens goed. En niet alleen naar anderen, maar ook naar jezelf.

Hoe laat je jouw keelchakra weer beter functioneren? Ga lekker zingen, schrijven, dansen, schilderen of misschien zelfs spreken in het openbaar. Wees creatief en laat jezelf zien. Wees wel kritisch en let op met wat je zegt. Je kan een dagboek bijhouden om er jouw uitspraken in te vermelden, zo kan je teruglezen wat je hebt gezegd. Spreek met aandacht en let vooral op je taalgebruik. Wees zuiver in wat je zegt. Geen kwaadsprekerij of roddelen. Dat absoluut niet doen! Om je keelchakra goed te laten werken is het heel belangrijk dat je zegt wat je bedoelt. Dat je woorden hetzelfde zeggen als jouw daden. Eet en drink gezond.

Thee met een reinigende werking

Drink bijvoorbeeld lekkere kruidenthee met een reinigende werking. Citroenmelisse thee of Citroengras thee. Drink de overheerlijke kruidenthee met kleine slokjes. Om je keelchakra mooi in balans te brengen zijn hier nog een paar tips:

  • Zoek een rustig plekje op en ontspan
  • Buig je hoofd voorover en breng je kin langzaam naar je borst. Til dan je kin weer op en buig je hoofd voorzichtig naar achteren. Herhaal dit 3 tot 4 keer
  • Buig dan je hoofd rustig schuin opzij naar beneden alsof je met je oor je schouder wilt aanraken. Naar links en naar rechts. Herhaal deze beweging ook 3 tot 4 keer
  • Dan draai je je hoofd rustig een keer opzij naar links en naar rechts. Herhaal ook dezez beweging 3 tot 4 keer
  • Het bijhouden van het dagboek geeft je zelfinzicht en laat je duidelijk zien waar je nog aan kan werken. Het drinken van de thee en de nekoefeningen ondersteunen je keelchakra op fysiek niveau.
Onafhankelijk geverifieerd
465 beoordelingen