De kruidendrank uit Zuid-Afrika

Rooibos komt niet van een theeplant, maar van een rode struik, rooibos, die groeit in het fynbos. Dit fynbos is een vegetatie die rijk is aan vele soorten planten en struiken in de Kaapstreek van Zuid-Afrika. In het westen van dit fynbos heerst een mediterraan klimaat en regelmatig komen veel branden voor gedurende droge en hete perioden. Die brandjes en branden vormen een belangrijke bijdrage aan het vegetatiebeeld. Veel zaden ontkiemen pas na intense hitte van een brand. De naam fynbos slaat op de voor bouwhout ongeschikte dunne stammetjes van de struiken.

Fynbos

In het fynbos groeien veel struiken en hardbladige planten. De plantenfamilies Proteaceae en Ericaceae komen er veel voor. En natuurlijk Rooibos, rode struik. Rooibos wordt op grote schaal gecultiveerd rondom de Cederberg.

Annique rooibos van Jacob Hooy


Heel erg bekend is de rooibosthee Annique Rooibos van Jacob Hooy, het Zuid-Afrikaanse product met unieke eigenschappen en een volle karakteristieke smaak. Het is een milde en 100% natuurlijke kruidendrank en bevat geen kleurstoffen, geurstoffen en ook geen smaakstoffen. Het is vrij van conserveringsmiddelen en is van super graad kwaliteit.

Onafhankelijk geverifieerd
465 beoordelingen