Meditatieruimte inrichten

Je wil heel erg graag een fijne meditatieruimte inrichten. Ergens op een rustige plek in je huis. Bij meditatie gaat het vooral om stilte en rust. Je wil helemaal tot jezelf komen met zo weinig mogelijk afleiding. Een heel belangrijk gegeven voor de inrichting van je meditatieruimte.

Indiase wandkleden

wandkleed India

Mediteren is ontstaan in Azië, voornamelijk in India. Je kan hier veel inspiratie uithalen. Bijvoorbeeld mooie spulletjes uit India kopen en een leuk klein kastje uit Nepal of Tibet neerzetten. Een warm vloerkleed en een rustgevend Indiaas wandkleed aan de muur hangen. Het moet natuurlijk wel helemaal naar jouw smaak zijn, als je van minimalistisch houdt, moet je er geen drukke toestand van maken. Maar let er wel op dat het rustig moet blijven, je wil niet makkelijk afgeleid worden.

Wat staat er in je meditatieruimte?

Eerst ga je op zoek naar een rustige plek in je huis waar je ongestoord kan mediteren. Misschien is er een klein kamertje wat je niet vaak gebruikt en die je helemaal als meditatieruimte kan inrichten. Of gewoon een kleine hoek in je slaapkamer, een plekje in je tuinhuisje of misschien zelfs wel je dakterras wat je hebt afgeschermd met een overkapping. Het moet in ieder geval rustig zijn.

Je legt een vloerkleed neer en je zet een rechte stoel neer. Je zit namelijk graag rechtop op een stoel als je mediteert. Een poef of een meditatiekussen kan natuurlijk ook, dat is weer helemaal aan jou en waar je je lekker bij voelt.

Aan de muur hang je een lekker dik wandtapijt op. Een van de echte wandtapijten van gobelin die zijn ontworpen en geweven in Puducherry, India door Tapisseries de la Mère, een weefatelier opgericht in 1976. Dit atelier heeft diverse prijzen gewonnen. Door de jaren heen zijn de vrouwelijke wevers meester-gobelinwevers geworden en weven ze wandtapijten met een grote complexiteit en vol fijne en subtiele details.

Je wil ook muziek kunnen horen, het liefst reciterende monniken en klankschalen muziek.

Op het kastje of tafeltje richt je een eenvoudig altaar in. Offerschaaltjes, een wierookhouder om lekker wierook te kunnen branden, een mooi Boeddhabeeld en eventueel een paar bloemenvazen.

Onafhankelijk geverifieerd
500 beoordelingen