Maak je eigen herfstthee en nog een paar tips voor gezellige herfstdagen van Boeddha.online

Koude en regenachtige herfstdagen nodigen je uit voor een long tea. Wil je iets nieuws proberen? Met een paar simpele ingrediënten kun je je eigen herfstthee maken, helemaal naar je eigen smaak.

Of het nu vers of gedroogd is, fruit geeft je thee niet alleen een extra portie vitamines maar ook een fruitige en frisse smaak. Naast de klassieke citrusvruchten is elke vrucht geschikt om in hete thee te doen. Onze tip: voeg gewoon een paar verse granaatappelpitjes of een paar appelschijfjes toe aan de Bad Heilbrunner hete granaatappel met aalbessenthee. Simpel, maar ook heel erg lekker!

Beetje meer pep?

Op sommige dagen heeft je thee gewoon wat meer pep nodig! Verfijn het met kruiden zoals rozemarijn, tijm, munt of basilicum. Een kaneelstokje, vanille of steranijs laten je thee lekker pittig smaken en geven pittige theesoorten de finishing touch.

Zoet

Het hoeft niet altijd suiker of honing te zijn. Je kunt de smaak van je thee ook variëren door een ander zoetmiddel kiezen. Probeer eens een theelepel ahornsiroop of agavesiroop. Voeg dadels of een scheutje appelsap toe aan je thee voor een natuurlijke en een aromatische zoetheid.

Voor de bijzonder gezellige herfstdagen

Zelfs een alcoholvrije herfstthee boost kan grijze en regenachtige dagen zoeter maken. Appels, sinaasappels, steranijs of kaneel zijn hiervoor populaire ingrediënten. Klinkt goed? Krijg hier inspiratie voor je eigen creatie.

Onafhankelijk geverifieerd
446 beoordelingen